Charder cihazları onaylı distribütörler aracılığıyla satılmaktadır. Lütfen bizimle iletişime geçin (info_cec@charder.com.tw), biz de sizi, size en yakın Charder Distribütorüyle irtibata geçirelim.
SSS’de cevabını bulamadığınız bir sorunuz varsa bize aşağıdaki adres aracılığıyla ulaşabilirsiniz: info@charder.com.tr Şayet bir müşteri temsilcisi ile görüşmek isterseniz, Pazartesi – Cuma günleri ve 09:00-18:00 saatleri arasında aşağıdaki numarayı arayın: +90 212 465 07 08.
CE MDD, 2007/47/EC maddesi tarafından düzeltilmiş 2014/31/EU ve 93/42/EEC sayılı Medikal Cihaz Direktifini ifade etmektedir. Medikal Cihazlar Direktifi, Avrupa Birliğinin tıbbi cihazlar için belirlediği zorunlu gereklilikleri içermektedir. Cihazların ilgili gerekliliklerle uyum içerisinde olmaları durumunda ürünün üzerine “CE” işaretlemesi yapılır ve bir “Uyumluluk Beyanı” eklenir. CE MDD sertifikasyonuna sahip Charder Medikal Tartılarında söz konusu işaretlemeyi bulabilirsiniz.
Etikette bulunan sertifika sembollerinin açıklaması
M sertifikasyonu, otomatik olmayan tartım cihazlarından 2007/47/EC maddesi tarafından düzeltilmiş 2014/31/EU ve 93/42/EEC sayılı direktiflerce belirlenmiş kriterlere uyumluluk sağlayanlara ve hali hazırda uyumluluk değerlendirme prosedürlerinden geçenlere “CE” sertifikasyonu ile birlikte verilmektedir. (III) sembolü ise, Uluslararası Yasal Metroloji Organizasyonuna dayandırılmakta olup 3. sınıf doğruluk oranı/isabet oranı olarak tanımlanmaktadır. Yukarıda adı geçen sertifikasyonlara sahip olunması, cihazların AB ülkelerinde satılabilmesi adına zorunludur. Diğer ülkeler içinse böyle bir durum söz konusu değildir.
NAWI’nin açılımı Non-Automatic Weighing Instruments’tır (Otomatik olmayan Tartım Cihazları). Tıbbi tartım işlemlerinde kullanılan cihazların 90/384/EEC sayılı NAWI direktifine uymaları gerekmektedir. Söz konusu direktif Birleşik Krallıkta 2002 yılında gerçekleştirilen “Otomatik olmayan Tartım Cihazları Düzenlemesi” adı altında uygulanmaktadır. İlgili düzenlemeye göre medikal tartım cihazlarının tasarımının yetkilendirilmiş kurum/kuruluşlarca onaylanması ve belirli bir üretim hattından gelen ürünlerin tamamının bir Ticaret Standartları görevlisi veya onaylı doğrulayıcı tarafından tek tek uyumluluk denetiminden geçirilmesi gerekmektedir. Her bir cihazın “Uyumluluk Beyanı”na sahip olması ve ilgili direktifler ile düzenlemeler ile uyumlu olduğunu gösteren etikete sahip olması gerekmektedir.
Bir cihazın yeniden kalibre edilmesinin gerekip gerekmediğini öğrenmek adına cihazın sonuçlarının isabetli olup olmadığını anlamak için bilinen bir ağırlığa sahip kişinin tartılmasını önermekteyiz. Ölçüm sonucu elde edilen verinin doğru olmadığını düşündüğünüzde de ilgili kalibrasyon hizmetini almak adına lütfen yerel distribütorünüzle iletişime geçin.
Eğer cihaz düz olmayan bir zemine yerleştirildiyse, ölçüm sonuçları daha az isabetli veya yanlış olabilmektedir. Uyumlu Charder Medikal tartılarında, kullanıcıların zeminin düz olup olmadığını belirlemelerine yardımcı olacak bir su terazisi göstergesi bulunmaktadır. Belirli cihazlarda ise bunun yerine “düzey dengeleyici” bir mekanizma bulunmaktadır. Zemin düz değilse lütfen cihazın kendi eğimi 0 olana kadar ayaklarını gerektiği şekilde ayarlayın ve kullanımdan önce cihazın düz ve stabil olduğundan emin olun.
Uyumlu Charder Medikal tartılarında tartının düz bir zeminde olup olmadığını belirten bir su terazisi göstergesi bulunmaktadır. Bazı cihazların yazılımında ise bir “meyil” göstergesi bulunmaktadır. Zeminin düz olmadığı durumda ise; (the sentence does not continue) Ölçüm sonuçlarının yazdırılmasıı/aktarılması Bazı Charder Medikal cihazları, ölçüm sonucunda elde edilen sonuçları termal yazıcı aracılığıyla yazdırabilir veya PC’ye aktarabilir. Yazdırma/aktarma özelliklerine sahip cihazlar, enformasyon sayfasında ve kullanıcı kılavuzunda belirtilmektedir.
Cihaz ile birlikte gelen adaptörü kullanmanızı şiddetle önermekteyiz. Şayet adaptör kırılmış veya zarar görmüşse, yeni bir adaptör edinmek için lütfen yerel hizmet sağlayıcınız ile iletişime geçin. Cihazın farklı bir adaptör ile kullanımı sonucunda meydana gelebilecek durumlar garanti kapsamında bulunmamaktadır ve bu nedenle oluşacak bir hasar firmamız tarafından karşılanmayacaktır.
Elektrik prizlerinin türü ve voltaj miktarı ülkeden ülkeye değişkenlik göstermekte olup uygunsuz adaptör kullanımı, cihazın hasar görmesine neden olabilir. Dolayısıyla daha fazla bilgi ve bulunduğunuz ülkeye uygun bir adaptör seçimi için yerel hizmet sağlayıcınızla iletişime geçmenizi önermekteyiz.
Charder aksesuarlarının tamamı, özel olarak Charder Medikal cihazlarıyla birlikte kullanılmak üzere üretilmiştir. Dolayısıyla bu aksesuarlar yalnızca Charder cihazlarıyla kullanılabilir. Söz konusu aksesuarların başka markalar tarafından üretilen tartılarla kullanılması, aksesuara ve/veya tartıya zarar verebilmektedir.
Cihazlarımızı temizlerken alkol bazlı mendil/bez kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Cihazın dahili elektronik donanımına zarar verebileceğinden ötürü; temizlik işlemlerinde yüksek miktarda su, aşındırıcı/korozif kimyasal sıvı kullanmayın veya cihazı yüksek basınçlı yıkayıcılarda yıkamayın. Elektrik şokuna yakalanma riskini minimize etmek adına temizlik işlemlerinden önce daima cihazın güç kaynağına bağlı olmadığından emin olun.
AC adaptörü bir güç kaynağı ile cihaza bağlandığı andan itibaren cihaz pil kullanımını durdurur ve adaptör tarafından sağlanan enerji ile çalışmaya devam eder.
Charder’ın tıbbi tartıları, hijyen sağlamak amacıyla alkol bazlı bezlerle düzenli olarak silinip temizlenmenin haricinde rutin bakıma ihtiyaç duymazlar. Bununla birlikte, cihazın hassaslık ayarının düzenli olarak kontrol edilmesi ve gerektiğinde yeniden kalibre edilmesi gerekmektedir. İlgili denetlemenin sıklığı ise kullanım düzeyine ve cihazın genel durumuna bağlı olarak değişmektedir. Elde edilen sonuçlar hatalı ise cihazın yeniden kalibre edilmesi gerekmektedir. Bu durumda lütfen yerel Charder Medikal hizmet sağlayıcınız ile iletişime geçin.
BKİ, yetişkinlerin zayıf olma, kilolu olma ve obez olma durumlarını tanımlamak adına oluşturulan, sıklıkla kullanılan ve ağırlık-boy oranlamasına dayanan basit bir indekstir. Çeşitli popülasyonların BKİ ile sağlık riskleri arasında birbirinden farklı ilişkileri olabileceğinden, “normal kilo aralığı”, cinsiyete, yaşa ve mensubu olunan etnisiteye bağlı olarak değişmektedir. BKİ, her ne kadar vücuttaki yağ oranını ölçmese de, herhangi bir bireyin obezite ile ilişkili hastalıklar bağlamında risk grubunda olup olmadığının belirlenmesi açısından sık bir biçimde kullanılmaktadır. indeks için gerçekleştirilecek ölçüm ve ilgili hesaplamalar oldukça kolay olduğundan bu araç, belirli bir popülasyonda mevcut bulunan ağırlık problemlerini ölçme kapsamında en yaygın olarak kullanılan teşhis aracıdır. aşağıdaki çizelgede 18 yaşından büyük yetişkinlerin DSÖ 2000 EK IV’e ve DSÖ 2004’e göre Beden Kitle İndeksi temelinde belirlenmiş ağırlık sınıflandırmasını bulabilirsiniz. Not: BKİ yalnızca kişinin boyuna ve ağırlığına dayanmakta olup kas ve yağ arasında bir ayrım yapmaz. dolayısıyla BKİ, özellikle yüksek düzeyde kas kütlesi olan bireyler için son derece yanıltıcı olabilmektedir.
Web sitemizde veya kataloğumuzda satışını gerçekleştirdiğimiz tüm ürünler, mevcut standartları ve spesifikasyonları yansıtmaktadır. Ancak burada tanımlanan veya tarif edilen cihazlar, zorunlu olarak her türlü kullanım için uygun olmayabilirler. dolayısıyla YAZI OLARAK BELİRTİLENİN AKSİ OLMADIĞI TAKDİRDE, SATICI, BURADA TANIMLANAN VEYA TARİF EDİLEN ÜRÜNLER ÜZERİNDE HERHANGİ BİR İDDİADA BULUNMAMAKTADIR. Bunların haricinde ifade veya ima edilen – ve belirli bir amaç için her türlü pazarlanabilirlik garantisini de kapsamak üzere – her türlü diğer garanti, burada açıktan tekzip edilmektedir. Ürününüzü her zaman kullanımdan önce olmak üzere seçtiğiniz kutunun içinde TEST etmeniz gerekmektedir.